IMOTSKA TORTA
Potrebno:
Tijesto: 25 dag brašna
10 dag maslaca
2 žlice šećera
3 žumanjka
2 dl prošekana vrh noža praska za pecivo
Zamijesiti tijesto od svih sastojaka, pa ga pustiti da malo odstoji.
Nadjev: 8 jaja
50 dag šećera
50 dag badema
naribana limunova korica
2 vanilina šećera
3 žlice maraskina
1 zlica ruma
1/2 žličice cimeta
NAČIN PRIPREME:
Jaja i šećer se miješaju kuhačom, dodaju se poprženi i mljeveni bademi, te svi ostali sastojci. Tijesto se razvalja tanko kao za rezance. Dno kalupa namažite maslacem, tijestom se oblozi kalup za tortu, odozdo i sa strane, odreže se preostalo tijesto, kalup napunimo nadjevom. Ostatak tijesta se razvalja jednako i valovitim rezačem za tijesto rezu se trake široke 2 cm, te se trake slože preko torte da se dobije rešetka, na križanjima traka se vrhom noža napravi rupica, u nju umetnemo oguljeni badem. Torta se stavi u zagrijanu pećnicu, peče se 1 do 1,5 sat, prvo na malo jačoj ,a poslije na sasvim tihoj vatri . Ovo je količina dovoljna za kalup koji je malo plići od običnog, količina se može i prepoloviti, pa se napravi u običnom kalupu.
NAČIN PRIPREME:
Jaja i šećer se miješaju kuhačom, dodaju se poprženi i mljeveni bademi, te svi ostali sastojci. Tijesto se razvalja tanko kao za rezance. Dno kalupa namažite maslacem, tijestom se oblozi kalup za tortu, odozdo i sa strane, odreže se preostalo tijesto, kalup napunimo nadjevom. Ostatak tijesta se razvalja jednako i valovitim rezačem za tijesto rezu se trake široke 2 cm, te se trake slože preko torte da se dobije rešetka, na križanjima traka se vrhom noža napravi rupica, u nju umetnemo oguljeni badem. Torta se stavi u zagrijanu pećnicu, peče se 1 do 1,5 sat, prvo na malo jačoj ,a poslije na sasvim tihoj vatri . Ovo je količina dovoljna za kalup koji je malo plići od običnog, količina se može i prepoloviti, pa se napravi u običnom kalupu.
Nema komentara:
Objavi komentar